Preloader

Gépjármű tulajdonosként biztosan hallott már a féltengelyről, ha pedig itt jár, akkor bizonyára valamilyen meghibásodás történt vele. Bár egy nagyon masszív anyagból készült alkatrészről van szó, mégis előfordulhat, hogy megsérül. Ez egyértelmű, hiszen megterhelő munkát végez, nagy forgatónyomatékot ad le a kerekekre. Ami pedig használódik napi szinten, az előbb-utóbb kopik és javításra szorul.

Cégünk vállalja a féltengely felújítás és javítás teljes részét, nincs olyan féltengely, amire ne lenne megoldás!

Mi is az a féltengely?

Egy olyan alkatrész, amely a hajtáslánc egyik legfontosabb alkotó eleme. Szerepe abban nyilvánul meg, hogy a differenciál művet össze kell kösse a hajtott kerékkel. Felépítését tekintve a következő 3 részből tevődik össze:

  • belső féltengely csukló,

  • féltengely szár,

  • külső féltengely szár.

A féltengely hajtásláncában helyet foglaló szerkezet főleg első kerékhajtású járműveknél fordul elő, ezért ebben az esetben sokkal gyakoribb a féltengely felújítás. Mivel itt az alkatrész kormányzása nem csak egyszerű forgó mozgásból áll, hanem a hajtás mellett biztosítani kell a kormányzáshoz szükséges szögelfordulást is, amihez speciális csuklóra van szükség. Az egyszerűség kedvéért ez a csukló a féltengely!

Ezek a féltengely meghibásodásának egyértelmű jelei!

féltengely felújítás akkor kezd aktuálissá válni, amikor a harangban és a csillagban a golyópálya megkopik, és az így keletkezett résbe beleesik a golyó. 

A féltengelyt kívülről gumiharang védi, aminek szerepe, hogy megakadályozza a por, sár bejutását. Mégis az esetek jelentős részében kijelenthetjük, hogy a gumiharang szakadása okozza a féltengely későbbi kopását, mivel az alkatrészben lévő kenőanyag keveredik a bejutott szennyeződéssel. Ezért is rendkívül fontos, hogy időnként szánjon egy kis időt a gumiharangok ellenőrzésére, amivel sokszor kivédhető a féltengely felújítás vagy teljes csere.

A piac telítettsége miatt nem biztos abban, hogy a CardanGo a legjobb választás a féltengely felújítás során?

Íme 3 érv, féltengely felújítás és javítás szolgáltatásunk hatékonysága mellett:

1. Miután hozzánk kerül az alkatrész, gyors hibamegállapítás után szakembereinek pár óra alatt elvégzik a féltengely felújítás és javítás lépéseit.

2. Nemcsak a féltengely felújítás terén produktív a szolgáltatásunk, hanem a gépjárművek terén is.

3. Szolgáltatásunk egyik nagy előnye, hogy nem dolgozunk futárszolgálattal (Baranyában). Miért jó ez Önnek? Mert így nincs szükség bedobozolni, becsomagolni az adott alkatrészt, amivel időt és pénzt spórol meg, másrészt a megadott helyszínre kiérkező munkatársunk a meghibásodott alkatrészt helyben felméri, megközelítőleg behatárolja a pontosabb javítási határidőt, illetve meghatározza annak költségét.

Fontos! Pontos javítási határidőt és költséget, csakis kizárólag a műhelyünkben végzett szakszerű átvizsgálás után adunk. Csak így tudjuk garantálni a konkrét meghatározást a féltengely felújítás és javítás szervizelés során, megőrizve a kliensek által felénk nyújtott bizalmat.

Bármilyen problémát észlel a féltengelyén forduljon hozzánk bizalommal! A hiba pontos megállapítása után árajánlatot adunk, azt követően pedig akár 24 óra alatt megtörténik a féltengely felújítás.

Kérjen ajánlatot!
Hívjon most!