Preloader

Mi az a kardántengely és miért olyan fontos? Mikor jöhet szóba a kardán felújítás vagy javítás? Teszik fel sokan a kérdést, főleg akkor, ha az addig jól működő alkatrész kezd vacakolni a gépjárműben, és egyre több kellemetlenséget okoz.

Röviden a kardántengely az az alkatrész, amely az autó teljes felülete alatt helyezkedik el, feladata pedig, hogy továbbítsa a fordulatot a hátsó tengelyhez. Ebből is következik, hogy a kardántengely csak a 4×4-es autóknál vagy a hátsókerék meghajtású autókban található meg, egy első kerék meghajtású autóban nem fog ilyennel találkozni.

A kardántengely szerepe, hogy továbbítsa a hajtóerőt, anélkül hogy módosításokat végezne az autó különböző elemein. És akárcsak az autó összes alkatrésze, a kardántengely is könnyű szerrel meghibásodhat, ami azt jelenti, hogy a kardán felújítás halaszthatatlan lesz.

Milyen „tüneteket” észlelhetünk a kardán felújítás előtt? Laikusok számára is.

Nyikorgó hang elinduláskor, akár előre haladáskor, akár tolatás közben.

Mivel az alkotóelemek többsége be van zsírozva, idővel előfordulhat, hogy a kenőanyag lekopik, és már nem elegendő ahhoz, hogy megfelelően támogassa az autó menet közbeni mozgását. Figyelembe véve, hogy a kardán összes eleme állandó mozgásnak, sebességváltásnak van kitéve, nagy a valószínűsége annak, hogy ez a bizonyos zsír idővel elpárolog, amire a kardán felújítás során figyelni kell.

Az autó kisebb-nagyobb rezgése vezetés közben

Hosszabb távon, amikor nagyobb sebességgel halad előfordulhat bármilyen hirtelen berezgés vagy az autó átlagostól eltérő mozgása. Ez főként arra utal, hogy a csapágyak annyira elhasználódtak, hogy lehetővé teszik a kardántengely átlagosabbnál nagyobb mozgását. Ha pedig kimozdul a tengelyéről, akkor a kardán felújítás azonnal aktuálissá válik.

Erős zajok az autó alsó részében

Amikor a kardántengely alkotóelemei között nagy űr keletkezik, erős zajokat fog hallani, mintha két fém kalapácsot ütne egymáshoz. Ebben az esetben nem kell ecsetelni, hogy a kardán felújítás halaszthatatlan.

A kardán elmozdulása

A pillanat, amikor nem marad más választás, mint félrehúzni az úttestről és keresni egy céget, aki megoldja a kardán felújítás teljes részét.

Ha a kopogó hang, rázkódás és vibráció mellett a fent felsorolt tünetek valamelyikével találkozik azonnal keressen, akár 24 órás futamidő alatt megoldjuk a kardán felújítás lépéseit.

Cégünk a kardán felújítás megoldásának teljes portfólióját kínálja hátsókerék és/vagy összkerékhajtású járművek részére, legyen az személygépkocsi, teherautó, mezőgazdasági gép, kamion vagy autóbusz. Az általunk elvégzett kardán felújítás során kiváló gépjárművek születnek újra, amelyek biztonságos, zavartalan teljesítményt nyújtanak.

Mit foglal magába szolgáltatásunk ügyfeleink számára?

  • Kardán felújítás és javítás megkezdése előtt felmérését végzünk, a hiba pontos megállapításának céljából.

  • Minden problémát, ami a kardán felújítás során történik komolyan és gyorsan kezelünk.

  • Precíz és gyors munkavégzésünk pénztárcabarát árakat kínál, még ezekben a nehéz időkben is, ráadásul az ország bármely területén.

  • Gyors, szakszerű javítást 48 órán belül az ország területén, míg dél-dunántúli régióban 24 óra alatt is.

  • Teljes körű kardán felújítás esetén fél év garanciát adunk az általunk beszerelt alkatrészekre és cseréjére, számlával és garancia papírral alátámasztva.

Fontos! Pontos javítási határidőt és költséget, csakis kizárólag a műhelyünkben végzett szakszerű átvizsgálás után adunk. Csak így tudjuk garantálni a konkrét meghatározást a kardán felújítás és szervizelés során, megőrizve a kliensek által felénk nyújtott bizalmat.

Ha bármilyen problémát észlel forduljon hozzánk bizalommal, beleértve a kardán felújítás és javítás komplex részét! Árajánlatért és további részletekkel kapcsolatosan keressen minket a feltüntetett telefonszámon és azonnal elmagyarázunk mindent, amit nem ért vagy tudni szeretne!


 


 


 


 

Kérjen ajánlatot!
Hívjon most!