Preloader

Cégünk minden gépjárművet, amelybe kardántengelyt szereltek legyen szó Személyautó, Teherautó, Mezőgazdasági gépek, Kamionok, Autóbuszok teljes körű felújítását, javítását vállaljuk (pl.: Man, Iveco, Daf, Volvo, Renault, Mercédes, Scania, Volkswagen, Audi, Bmw). Nem csak a gépjárművek terén kimagasló a szolgáltatásunk, de felújítás terén is minden esetleges problémát megoldunk, ami egy kardántengelyben adódhat, legyen szó kormánykardánról, dupla csuklós kardánról vagy golyós csuklós kardánról. Ha bármilyen problémát észlel kardántengelyén forduljon bizalommal hozzánk. Árajánlatért és további információkért vegye fel velünk a kapcsolatot. Miután hozzánk került az alkatrésze, gyors hibamegállapítás után már pár óra alatt elvégezzük a javítást, precíz munkánk és pénztárcabarát áraink minden ügyfelünket kielégíti az ország bármely területén. 

Kardántengely

Miért minket vállasszon kardántengelye megjívátásra?
Elromlott, meghibásodott kardántengelye jó helyen jár, nálunk minden problémára van megoldás. Nincs ideje több napig nélkülözni gépjárművét? Netán munkagépként minden nap használja, de zavarja a kellemetlen rázkódás? Keressen minket, nálunk mindenre van megoldás! Előre egyeztetett időponttal lehetősége van, akár már 48 órán belül (Dél-dunántúli régióban akár 24 óra alatt) a megjavított, kicentírozott alkatrésze átvételéhez az ország egész területén. Egyik nagy előnyünk, hogy nem dolgozunk futárszolgálattal (Baranyában), így nincs szükség bedobozolni, becsomagolni az adott alkatrészt. A megadott helyszínre kiérkező munkatársunk a meghibásodott alkatrészét képes felmérni és megközelítőleg adni egy pontosabb javítási határidőt, illetve meghatározza a javítás költségeit. 
Fontos tudni, hogy pontos javítási határidőt és javítási költséget, csakis kizárólag műhelyünkben szakszerű átvizsgálás után tudunk adni. 

 

Kardántengelyek javítása:
 • Kardánkereszt cseréje
 • Csúszórész átalakítása, cseréje
 • Golyós csuklós kardántengely felújítása, átalakítása
 • Kardántengely porvédőinek, felfüggesztő elemeinek cseréje
 • Rövidítés, hosszabbítás
 • Kardántengely sérült csőszakaszának cseréje
 • Perselyházak kopásának javítása
 • Dinamikus kiegyensúlyozása
Kardántengely javítása

Hibajelenségek:

 • Elinduláskor, hirtelen sebességváltáskor kopogó hang

 • Rendellenesnek tűnő zajok

 • Vibráció haladás közben

 • Porvédő gumiharang megsérült, szivárog a kenőanyag

Amit kínálunk:

 • Javítás megkezdése előtt felmérjük a pontos a hibát és árajánlatot adunk a javítás költségeiről

 • Gyors, szakszerű javítás, akár már 24 órán belül

 • Teljes körű felújítás esetén fél év garanciát vállalunk az általunk beszerelt alkatrészekre és cseréjére, ezt számlával és garancia papírral biztosítjuk
   

Kardántengelyről bővebben!

Amit a kardántengelyről tudni érdemes!
A kardántengely egy olyan alkatrész, amely képes a sebességváltóról a forgatónyomatékot átvinni a hátsó tengely sebességváltójára. Ehhez viszont elegendő lett volna egy merev alkatrész is, de a gépjármű felépítése ennél bonyolultabb. Ennek oka, hogy az első és hátsó tengely sokszor nem ugyanabban a szögben vagy nem egy síkban helyezkedik el. Probléma megoldására kardáncsuklókat helyeztek el. Nehezítette még sok gépjárműnél az a tény, hogy menet közben képes az első és hátsó tengely hosszirányú elmozdulására, ezért alkalmazták a bordás csúszkarészt (spline).
 

Kardán működése
Dupla csuklós kardántely

Dupla csuklós kardántengely:
A dupla csuklós kardánok esetében nem elegendő csak a kardánkeresztek cseréje. Fontos átvizsgálást igényel és több hibaforrás is felmerülhet, ilyen például az elkopott bordás csúszkarész lógása, kikopott gömbpálya vagy a benne lévő tűgörgős csapágy. Mindegyik hibaforrás azonos tünettel jár, kopogó hang, vibráló és rázkódó gépjármű.

Kormánykardán:
A kormányoszlopot és a kormányművet összekötő csuklós alkatrészt nevezzük kormánykardának. Megfelelő működése garantálja a stabil kormányzást, meghibásodása általában a kardánkereszt lógását, kopását eredményezi, amit könnyen észlelhetünk a kormánykerék elfordítása következtében. Ezekben az esetekben kopogó hang, megnövekedett holtjátékot tapasztalunk a kormánykeréken.

Kormánykardán
Kardán karbantartás

Karbantartás:
Manapság, a korszerű járművek karbantartás-mentesnek bizonyulnak, mi viszont arra törekszünk, hogy kardántengelyeink kialakítása a lehető legkönnyebb felhasználást és karbantartást igényeljék. Kardánkeresztjeink legtöbb esetben zsírzó szemekkel vannak ellátva, ami könnyű hozzáféréssel gyors karbantartással meghosszabbítja a kardántengely élettartalmát.  

Kérjen ajánlatot!
Hívjon most!