Preloader

Cégünk bármilyen típusú turbófeltöltő javításával, felújításával vagy annak tisztításával foglalkozik. Gyári, új, prémium minőségű alkatrészeket használunk, mindemellett a legmodernebb gépparkkal rendelkezünk országunkban, ami kimagasló minőséget és megbízhatóságot eredményez minden egyes hozzánk érkező turbófeltöltő felújítására. Azon megrendelőinknek, akiknek fontos a gyorsaság, próbálunk segíteni a széleskörű raktárkészletünkkel, mely minden igényt kielégít. A turbós autók nagyobb elővigyázatosságot igényelnek, épp ezért érdemes javításukat, karbantartásukat profira bízni. Felújított turbó teljes mértékben megegyezik a gyári új teljesítményével és élettartalmával. Bármilyen problémát észlel turbóján forduljon bizalommal hozzánk. Árajánlatért és további információért vegye fel velünk a kapcsolatotPrecíz munkánk és pénztárcabarát áraink minden ügyfelünket kielégíti az ország bármely területén. 

turbófeltöltő 1
Miért minkeválasszon turbófeltöltője megjavítására?
Elromlott, meghibásodott turbófeltöltőjet jó helyen jár, nálunk minden problémára van megoldás. Nincs ideje több napig nélkülözni gépjárművét? Netán munkagépként minden nap használja? Próbálunk segíteni a széleskörű raktárkészletünkkel, mely minden igényt kielégítPontosan meghatározott turbója esetén és a leegyeztetett időpontban mi kiszállítjuk Önnek az előre felújított turbót cseredarab ellenében. Továbbá, nálunk lehetősége van előre egyeztetett időponttal már 48 órán belül (Dél-dunántúli régióban akár 24 óra alatt) a megjavított alkatrésze átvételéhez az ország egész területén. Egyik nagy előnyünk, hogy nem dolgozunk futárszolgálattal (Baranyában), így nincs szükség bedobozolni, becsomagolni az adott alkatrészt. A helyszínre kiérkező munkatársunk készségesen áll rendelkezésére bármilyen kérdés merüljön fel Önben a javítással kapcsolatban. A turbós autók nagyobb elővigyázatosságot igényelnek, épp ezért érdemes javításukat, karbantartásukat profira bízni.

 

turbó hiba

Lehetséges hibák:
Gondoljunk csak bele, hogy az évek és a megtett kilométerek alatt a turbónk számtalan alkalommal volt több 100 Celsius fokos nyáron, télen pedig akár -20 fokos. Az öntvény elemei ilyenkor vetemednek és a turbónk sípolni kezd, továbbá kapacitásvesztéshez, hangos működéshez, de akár a turbófeltöltő meghibásodás is lehet a következménye.

  • Kompresszor oldalról érkező idegen anyag pl.: nem megfelelő légszűrő esetében port tud szívni ami, elkoptathatja a lapátokat
  • Kipufogó oldalról érkező idegen anyag a motor égésteréből szintén elkoptathatja a lapátokat
  • Korszerűbb, újabb autóknál a részecskeszűrő állandó regenerálódása miatt magasabb a kipufogógáznak a hőmérséklete, ami elégetheti változógeometria és tengelylapátok éleit
  • Olajhiány miatt történő meghibásodás rossz meghibásodott olajpumpa okozhatja
  • Olajrendszerbe kerülő szennyeződés (megégett olaj, koromlerakódás) nem rendszeresen elvégzett olajcsere

Amit kínálunk:

  • Javítás megkezdése előtt felmérjük a pontos hibát és árajánlatot adunk a javítás költségeiről
  • Gyors, szakszerű javítás, akár már 24 órán belül, de maximum 48 óra alatt
  • Teljes körű felújításra 1 év garanciát vállalunk, ezt mérési jegyzőkönyvvel, minőségi tanúsítvánnyal és beépítési előírással adjuk át


Turbófeltöltőről bővebben!

Turbófeltöltő működése:
De lássuk pontosan, hogy is működik! Mint tudjuk az autó motorja üzemanyag elégetésével üzemel. Minél többet éget, annál nagyobb az energia nyereség. A mérnökök pont ezt az egyszerű elméletet használták ki a turbófeltöltő rendszer feltalálásakor. Az üzemanyag égéséhez oxigén kell ebből kifolyólag nem a tiszta benzin jut be a hengerekbe, hanem annak egyvelege a levegővel. Az üzemanyagot és a levegőt megfelelő mértékben kell keverni, ellenkező esetben semmi sem fog működni. A turbófeltöltés utat enged, hogy ne csak a megfelelő mennyiségű levegőt továbbítson, hanem a lehető leghatékonyabban is. Egy egyszerű motor az alábbi elmélet szerint működik: A nyomáskülönbség által levegőt szív be a hengerekbe. Következtében, minél nagyobb a henger térfogata, annál nagyobb az oxigén mértéke. Értelemszerűen ez kifejezetten befolyásolja a motor méretét, a turbófeltöltő rendszer segít nagymértékben csökkenteni a szerkezet méretét.

turbómüködése
turbóelonye

Turbófeltöltő előnyei:
A készülék legfőbb előnye, hogy a kipufogógázok rovására működik. Ez megmenti a motor élethosszát, hogy nagyobb teljesítményt biztosítson. További előnye, hogy egy ilyen rendszer hozzájárul az alacsonyabb hőfok eléréséhez az üzemanyag-levegő keverék égéstérében. Ebből adódóan a nitrogén-oxid képződése redukálódik. A másik előnye, hogy a turbófeltöltő rendszer biztosítja az üzemanyag kvázi teljes égését. Így az efféle eszközökkel felszerelt gépek teljesítménye jóval nagyobb.

Turbófeltöltő története:
A XIX . század végén illetve XX. század elején Rudolf Diesel és Gottlieb Daimler tanulmányozásokat folytattak a motorok teljesítményének fokozására és üzemanyag fogyasztásuk csökkentése érdekében, amit előzetes levegősűrítés útján is próbáltak megvalósítani. Az 1930-as években a terjedelmesebb motorok területén a turbófeltöltés előrehaladása következett be, például mozdonyokban, ipari motorokban és hajókban is egyaránt. Kurt Beirer jóvoltából, aki az első kompakt turbófeltöltő modelljét dolgozta ki és 1954-ben a ma jól ismert Volvo, Scania és a Cummins kezdték meg a turbófeltöltővel szerelt tehergépkocsik előállítását. A 300 sorozatú Mercedes és Volkswagen Golf turbófeltöltött dízelmotorral rendelkező gépjárművei hozták meg az igazi áttörést az 1980-as években. Innentől ez a megoldás jelentős teret kezdett nyerni a személygépkocsik között is, és ez a mai napig tart. A turbók által egyelőre a motorok hatásfokának növelését, a természetbe kibocsátott mérgező anyagok és üzemanyag fogyasztás redukálását sikerült elérni legyen az dízelmotor vagy benzines.

 

turbószázad
Kérjen ajánlatot!
Hívjon most!